Üniversitemizde “Kütüphane Kullanımı ve Elektronik Kaynaklara Erişim” Konulu Eğitim Semineri Düzenlendi

Iğdır Üniversitesi Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü Ziraat Fakültesi Amfi-3’te Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından “Kütüphane Kullanımı ve Elektronik Kaynaklara Erişim Konulu” Eğitim semineri düzenlendi.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığından Ercan Ergin’in konuşmacı olarak katıldığı semineri, daire başkanları ve akademisyenler takip etti.

Seminerde konuşmacı olarak söz alan Ercan Ergin, kütüphane kaynak ve hizmetlerinden en üst düzeyde yararlanmak amacıyla böyle bir eğitim düzenlediklerini belirterek, kullanıcılara kütüphane kültürünü kazandırmaya çalıştıklarını ifade etti.

Ergin “Pek çok hizmetinin yanı sıra, kullanıcı eğitimi vermekle sorumlu olan üniversite kütüphaneleri, tüm üniversite çevresinin kütüphaneden üst düzeyde yararlanabilmesi için kullanıcı eğitimini hem amaçlarına, hem çağın teknolojisine, hem de kullanıcı beklentilerine uygun bir biçimde yerine getirmekle yükümlüdür. Elektronik ortamda bilgi kaynaklarının artış göstermesi, kütüphane kaynaklarına uzaktan erişim olanağı, Web 2.0 teknolojilerinin kütüphanelere de girmesi (ve kullanıcı beklentilerinin bu doğrultuda değişmesi) bu ortamlardan yararlanarak Web tabanlı kullanıcı eğitiminin hazırlanması gerekliliğini duyarak üniversitemiz akademik, idari personellere ve öğrencilere yönelik eğitimlerimiz devam ediyor. Eğitimlerimizde; otomasyon sistemin kullanımı, abone olduğumuz veri tabanlarını, TÜBİTAK tarafından erişime açılan veri tabanların nasıl kullanılacağını gösterirken, kaynakları bulma ve bilgiye erişimde kolaylığı önemsiyoruz.

Bu eğitimle kullanıcılarımız kütüphane otomasyon sistemini web üzerinde kaynak taramasını, elektronik kaynak erişimi nasıl yapacağını bilgilerini edinmiş oluyor. Bunlarla beraber abone olduğumuz HİPERKİTAP’ın (elektronik kitap veri tabanı) yeni mobil uygulaması ile bütün kullanıcılarımız, şifrelerini kartvizitle alarak internete ya da üniversite ağına bağlanmadan istediği yerde istediği ortamda telefona indirebilecek. Bu uygulama ile kullanıcılarımız, uygulama ile 22 bin elektronik kitaba erişerek kitap okuyabilir ve araştırma yapabilir” şeklinde konuştu.

Program soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

• Yayımlama Tarihi: 18 Aralık,2018