PANDEMİ DÖNEMİNDE KONTROLLÜ KÜTÜPHANE HİZMETLERİMİZ

KONTROLLÜ KÜTÜPHANE HİZMETLERİMİZ

1 Haziran 2020 Pazartesi tarihi itibarıyla Prof.Dr. Fuat Sezgin Merkez Kütüphanemiz sadece kendi öğrencilerimize değil, Iğdır da  bulunan ve dijital ortamlara yeterli erişimi veya imkanı bulunmayan tüm üniversite öğrencilerine pandemi önlemleri nedeniyle HAFTA İÇİ saat 08:00 – 17:00 saatleri arasında açık olacaktır.

Yararlanma kurallarımız aşağıdaki açıklamalarda mevcuttur:

– Pandemi önlemleri kapsamında bina içerisine sınırlı sayıda kullanıcı alınmaktadır.  Prof.Dr. Fuat SEZGİN Kütüphanesi ve Karaağaç Kampüsünde mevcut olan kütüphane salonları oturma alanları sosyal mesafeye uygun şekilde düzenlenerek kullanıcıların giriş yapmasına izin verilmektedir.

– Üniversitemiz öğrencileri akıllı kartları ile, diğer üniversite öğrencileri ise bina girişinde öğrenci kimlik kartlarını ibraz ederek giriş yapabilirler. Bina içerisine maskesiz girmek yasaktır.

– Oturma düzeni sosyal mesafe kurallarına göre gerçekleşecek olup; pandemi önlemleri kapsamında ortamda klima sistemleri çalıştırılmayacaktır.

– Öğrenciler şahsi taşınabilir bilgisayarlarını salonlarda kullanabilirler.

– Öğrenciler Eduroam kullanıcı adı ve şifreleri ile salonda Üniversitemiz kablosuz internet ağına bağlanabilir.

– Kütüphanemizde yer alan ana çalışma salonundaki her masada 220 V priz ve mevcut olup; öğrenciler cihazlarını verimli şekilde şarj edebilir.

– Kütüphanelerimizde yer alan ana çalışma salonunda masaüstü bilgisayarlar mevcut olup; yine ilgili pandemi önlemleri kapsamında bu bilgisayarlar ders çalışma amaçlı ve sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek kullanılabilir.

ÜNİVERSİTEMİZ ÖĞRENCİLERİNİN KİTAP ÖDÜNÇ ALMA – İADE ETME ve İLİŞİK KESME İŞLEMLERİ

– Kitap iade etmek isteyen Üniversitemiz öğrencileri aldıkları kitapları iade etmek için kütüphanelerimize gelebilirler. İade edilen kitaplar 2 gün karantina odasında bekletildikten sonra rafa konulacaktır.

– Kitap ödünç almak isteyen Üniversitemiz öğrencileri, pandemi önlemleri çerçevesinde kitap salonundaki görevlilerden yardım isteyerek kitap ödünç alabilirler. Ödünç kitap almak için lütfen önceden katalog taraması yapınız ve kitabın rafta bulunduğu yer numarasını not alarak kitap salonundaki görevliye gösteriniz ve daha sonra görevli kişiler size kitabı getirecek, ödünç verme işlemlerini gerçekleştirdikten sonra işleminiz bitecektir.

• Yayımlama Tarihi: 23 Haziran,2020